سند حقوقی

تجمیع آرا

پرسش

در موارد تجمیع آرا موضوع ماده ۵۱۰ قانون آیین دادرسی کیفری چنانچه یکی از آرای قطعی اجرا شده باشد و کلیه مراحل اجرایی آن خاتمه یافته باشد آیا اساساً تجمیع امکان دارد یا خیر؟ ثانیاً آراء تجمیعی قطعی است یا قابل تجدید نظر؟

نظر هیئت عالی

نظر اکثریت مورد تایید است

نظر اکثریت

اجرای ماده ۵۱۰ قانون آیین دادرسی کیفری که بر اساس اطلاق ماده صرفا مشروط به دو شرط است اولاً قطعیت آراء ثانیا تاثیر در مجازات در ماده مذکور. به هیچ وجه اجرا یا عدم اجرا مورد بحث قرار نگرفته است بلکه تاثیر ملاک عمل است حال چنانچه تجمیع موجب تخفیف به کمتر از مجازات اجرا شده گردد (بر فرض محال) آنگاه تجمیع مصداقی ندارد اما با وجود تأثیر تجمیع هم جاری خواهد بود در هر حال با توجه به اینکه آرای قبلی نقض می‌شود و نوع و میزان مجازات تغییر می یابد رای جدیدی صادر می گردد رای تجمیعی قابل اعتراض است چه در مرحله بدوی قطعی شده باشد چه تجدید نظر.

نظر ابرازی

با توجه به اینکه سیاق ماده راجع به آرای قطعی است و بحث در خصوص کیفیت اجراست بایستی این ماده را عقلاً انصراف به مواردی دهیم که اجرا نشده است و تجمیع در آرای اجرا شده از بین می رود در هر حال از آن جهت که آرا تجمیعی در خصوص آراء قطعی محقق است پس رای تجمیعی نیز قطعی است.
این روشنایی را به دوستی هدیه بدهید

شبکهٔ استناد این سند

نقشهٔ اتکای متقابل: این سند بر چه تکیه دارد و چه چیزی بر آن.

به این اسناد ارجاع می‌دهد

منابعی که متنِ همین سند به آن‌ها استناد کرده است.