سند حقوقی

اتهام انتسابی

پرسش

در پرونده ای شخص نظامی مسئول نظارت در عملکرد پیمانکار بخش خصوصی در میزان پیشرفت و انجام کار می باشد ، چنانچه در قبال تائید غیرواقعی عملکرد؛ وجوهی را دریافت نماید انطباق با چه عنوان مجرمانه ای دارد ؟

نظر هیئت عالی

با اینکه عنصر مادی جرم موضوع ماده 108 قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح تدلیس در معامله از جهت ساختن چیزی با نظارت در ساختن یا امر به ساختن آن برای ادارات دولتی یا نیروهای مسلح می باشد لذا اگر در این راستا رشوه ای را هم دریافت کند به نظر رفتاری های ارتکابی متعدد و مشمول ماده 134 قانون مجازات اسلامی خواهد بود.

نظر اتفاقی

نظر به اینکه موضوع مشخص شده انطباق با ماده 108 قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح دارد چون در ماده 108 ذکر شده نظارت عنوان گردیده است و از طرفی مواردی از قبیل میزان و صفت نیز ذکر شده است لذا چنانچه وجوهی دریافت نماید انطباق با ماده 108 قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح دارد و امکان انطباق با اخذ رشوه ندارد چون عنصر مادی رفتار در انطباق با ماده 108 قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح می باشد و اخذ رشوه اتهامی است که دامنه شمول وسیع تری نسبت به ماده 108 قانون مجازات جرایم نیروهای مسلح دارد اما زمانی که رفتاری خاص به صورت جداگانه دارای وصف کیفری است ، همان اتهام ملاک عمل قرار می گیرد.
این روشنایی را به دوستی هدیه بدهید

شبکهٔ استناد این سند

نقشهٔ اتکای متقابل: این سند بر چه تکیه دارد و چه چیزی بر آن.

به این اسناد ارجاع می‌دهد

منابعی که متنِ همین سند به آن‌ها استناد کرده است.