ماده 89 ـ درباره نوجواناني كه مرتكب جرم تعزيري مي شوند و سن آنها در زمان ارتكاب، بين پانزده تا هجده سال تمام شمسي است مجازات هاي زير اجراء مي شود:
کتاب اول - ـ کلیات←بخش دوم - ـ مجازات ها←فصل دهم - ـ مجازات ها و اقدامات تأمینی و تربیتی اطفال و نوجوانان
ماده ۸۹
الف
الف ـ نگهداري در كانون اصلاح و تربيت از دو تا پنج سال در مورد جرايمي كه مجازات قانوني آنها تعزير درجه يك تا سه است.
ب
ب ـ نگهداري در كانون اصلاح و تربيت از يك تا سه سال در مورد جرايمي كه مجازات قانوني آنها تعزير درجه چهار است.
پ (اصلاحی ۳۰ˏ۰۳ˏ۱۴۰۳)
پ (اصلاحي 30ˏ03ˏ1403) ـ نگهداري در كانون اصلاح و تربيت از سه ماه تا يك سال يا پرداخت جزاي نقدي از پنجاه ميليون تا دويست و پانزده ميليون 50/000/000 تا 215/000/000 ريال يا انجام يكصد و هشتاد تا هفتصد و بيست ساعت خدمات عمومي رايگان در مورد جرايمي كه مجازات قانوني آنها تعزير درجه پنج است.
اصلاحی / الحاقیت (اصلاحی ۳۰ˏ۰۳ˏ۱۴۰۳)
پرداخت جزاي نقدي از ده ميليون تا هشتاد و ميليون و پانصد هزار 10/000/000 تا 82/500/000 ريال يا انجام شصت تا يكصد و هشتاد ساعت خدمات عمومي رايگان در مورد جرايمي كه مجازات قانوني آنها تعزير درجه شش است.
اصلاحی / الحاقیث (اصلاحی ۳۰ˏ۰۳ˏ۱۴۰۳)
ث (اصلاحي 30ˏ03ˏ1403) ـ پرداخت جزاي نقدي تا ده ميليون 10/000/000 ريال در مورد جرايمي كه مجازات قانوني آنها تعزير درجه هفت و هشت است.
اصلاحی / الحاقیتبصره ۱
تبصره 1 ـ ساعات ارايه خدمات عمومي، بيش از چهار ساعت در روز نيست.
تبصره ۲
تبصره 2 ـ دادگاه مي تواند با توجه به وضع متهم و جرم ارتكابي، به جاي صدور حكم به مجازات نگهداري يا جزاي نقدي موضوع بندهاي (الف) تا (پ) اين ماده، به اقامت در منزل در ساعاتي كه دادگاه معين مي كند يا به نگهداري در كانون اصلاح و تربيت در دو روز آخر هفته حسب مورد براي سه ماه تا پنج سال حكم دهد.
